Designer Interior

Astăzi vom vorbi pe scurt despre un subiect controversat în România anului 2019: designul de interior realizat cu sau fără a angaja un designer de interior profesionist? Este designer-ul de interior un moft sau o necesitate? Pentru mulți dintre voi tendința este să răspundă repede și simplu: ”Moft!”.

Oare așa este? Haideți să vă ne imaginăm următoarea povestioară:

Luni, această minunată zi de început de săptămână, ora 6:00 a.m., te trezești gândindu-te că trebuia să fi plin de energie după un weekend în care nu ai făcut altceva în afară să dormi și să te vezi cu câțiva prieteni la o cafea în apartamentul amenajat de tine. Cu o zi de vineri înainte, îți supseseși că te vei odihni, vei dormi două zile după săptămâna grea care tocmai a trecut. Și totuși, cele două zile au trecut rapid, și, fără energie, începi o altă săptămână la fel de solicitantă ca cea precedentă. Zilele  trec, la fel și săptămânile sau anii. Ajungi la epuizare, gândind că trebuie să schimbi ceva radical în viața ta, orice ar putea să te facă sa te simți mai bine. Astfel, te hotărăști să te muți într-o casă mai mare, nouă. Cauți pe cont propriu sau angajezi o firmă de imobiliare să se ocupe de problema ta. După alte săptămâni sau luni de agitație, în final te hotăreși și cumperi o casă sau un apartament mai mare. Devi entuziasmat/ă, începi să te gândești la amenajarea de interior: ”Angajez un designer de interior sau nu?” Îți spui ”Eu pot sa îmi amenajez și singur/ă casa, doar am gusturi bune.” Te uiți în magazine, îți faci un buget sau nu, pe care îl depășești în final. Gama largă de produse de o calitate bună sau îndoielnică te învăluie prin strălucire. Ajungi să cumperi canapeaua x și dormitorul y pe considerente ”Vai, ce draguțe sunt!” Și le iei, le pui frumos în casa sau apartamentul tău cel nou, mândru/ă de noile achiziții. O perioadă ajungi acasă după zilele încărcate de la birou, gândindu-te că te vei relaxa în noua ta locuință amenajată de tine. Dar planurile tale se dau peste cap și  începi să te simți iar obosit/ă, poate chiar mai mult ca înainte. Oaza ta de refugiu dispare. Nu înțelegi ce se întâmplă, cauți iar răspunsuri și nevoia de a schimba ceva minor sau major în viața ta. Începi să ieși mai des din casă, o casă care credeai că îți va asigura confortul mental de care ai nevoie, această casă te apasă acum, parcă ai fugi de ea. Ajungi să faci diverse activități departe de locuința ta, ajungi în localuri amenajate de către proprietari care nu au angajat un designer de interior și fără a avea vreo idee în ceea ce înseamnă design-ul de interior, ajungi în locații în care nici un designer de interior nu și-a pus amprenta… Te întorci acasă mai obosit decât ai plecat. De ce oare?

Răspunsul la această întrebare ți-l vom da noi: pentru că designerul de interior nu este doar un moft, iar acest lucru se știe foarte bine în țările dezvoltate. Doar în România anilor 2019, românul crede că le poate face pe toate singur și corect. Nimic mai greșit!

Spațiul poate influența atât modul în care relaționăm, cât și comportamentul nostru într-un anumit context. Nu totul se raportează la un nivel rațional. Suntem ființe cognitive și emoționale, iar acest aspect nu trebuie neglijat.

Arh.Mihai Caraghiaur – Eveniment CUIB 2019

Latura cognitivă ne ajută să înțelegem lumea, iar cea emoțională este cea care atribuie valori la care noi ajungem să ne raportăm. 


Arh. Mihai Caraghiaur – Eveniment CUIB 2019

Designerul de Interior: este o NECESITATE!

Designerul de interior nu doar îți cumpără mobilă sau îți spune ce culoare să îți pictezi pereții.

Designerul de interior este cheia și omul care știe să pună toate lucrurile la un loc astfel încât să creeze o amenajare optimă pentru gusturile tale.

Dar, ca designer de interior, în același timp te îndrumă și realizează un concept în care totul este legat.

Un designer de interior profesionist se asigură că totul este coerent în spațiul în care îl frecventezi, fie în locuința proprie, fie în magazine, hoteluri, restaurante, etc.

Puțini știu că un designer de interior trebuie să aibă capacitatea de a fi un bun psiholog.

Un designer de interior profesionist trebuie să știe cum să îmbine culorile și formele geometrice ale mobilierului astfel încât amenajarea să nu fie apăsătoare.

Designerul de interior îți realizează o amenajare care să îți asigure confortul mental de care ai nevoie în fiecare zi.

Designerul de interior îți asigură liniștea și fericirea acolo unde ai nevoie: acasă, la birou, la hotel, la restaurant, la magazin, etc.

Ne puteți vizita la adresa noastra de web Claire Ideas, iar pe Facebook aici.

Ne puteți contacta la numărul de telefon 004 0748 125 896, pe adresa de e-mail contact@claireideas.com sau prin formularul de Contact.

Autor: Georgiana Georgescu pentru Claire Ideas

Copyright © Claire Ideas – Toate Drepturile Rezervate 2019

Please follow and like us:
error
fb-share-icon
No Comments

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email Us
Instagram
RSS
Call Now Button